پاسخ پذیرفته شده
ضریب تأثیر یا Impact Factor ، یک شاخص کمّی برای ارزیابی، مقایسه و رتبه بندی نشریات علمی رشته های مختلف در سطح ملی یا برای مقایسه مجله ها در سطح بین المللی است که نخستین بار در دهه ۱۹۶۰ توسط دکتر یوجین گارفیلد و آیروینگ شر به ISI ارائه شد تا در انتخاب مجله های علمی برای نمایه استنادی علوم به کار گرفته شود. دقت نمائید که این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه می شود.
این شاخص نشان دهنده فراوانی استنادهایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص به یک مقاله چاپ و در یک نشریه داده می شود. و همه ساله توسط مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) بر مبنای ارجاعات به هر یک از مجلات علمی آن محاسبه و نتیجه در گزارش های ارجاع مجله یا Journal Citation Reports (JCR) منتشر می شود.
محاسبه بر مبنای یک دوره سه ساله است. یعنی براي هر سال معين، ضريب تاثير يك مجله متوسط تعداد ارجاعات داده شده به هر مقاله ي منتشره در ان مجله در طي دو سال متوالي قبلي است. مثلا اگر در سال ۸۴ جمعاً ۴۰ ارجاع به مقاله های سال های ۸۲ و ۸۳ آن مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال ۸۲ تعداد ۲۶ مقاله و در سال ۸۳ تعداد ۲۴ مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله از تقسیم ۴۰ بر ۲۴+۲۶=۵۰ به دست می آید که ۰.۸است؛ یعنی به طور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه ۰.۸ مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.
با آرزوی موفقیت برای شما

برای ارسال پاسخ وارد شوید
برای ثبت پاسخ لازم است وارد شوید. از فرم مقابل برای ورود استفاده منید و اگر کاربر جدید هستید ثبت نام کنید.
اینجا ثبت نام کنید »