پاسخ پذیرفته شده
پاسخ کامل به پرسش مطرح شده را در کتاب زیر می توان یافت: علیپور حافظی، مهدی. کتابخانه های دیجیتالی: مبادله اطلاعات. تهران: سمت، 1390.
با این وجود به صورت خلاصه مواردی را بیان می کنم. همانگونه که در پاسخ اولیه ذکر شده کتابخانه ها در مسیر رشد خود مراحلی را طی کرده اند تا به کتابخانه دیجیتالی در یک مقطعی رسیده و در حال عبور از آن هستند. در مقاطع مختلف اسامی مختلفی به آنها گفته شده که تا حدودی بیانگر تفاوت آنها با یکدیگر است. کتابخانه هایی که قابلیت ارائه فراداده و برخی امکانات جانبی مبتنی بر فراداده را به کاربران از طریق وب ارائه می دهند با عنوان کتابخانه الکترونیکی شناخته می شوند. اما کتابخانه هایی که علاوه بر فراداده توانایی ارائه اشیاء دیجیتالی (اطلاعات چندرسانه ای در قالب دیجیتالی) را به کاربران از طریق وب می دهند با عنوان کتابخانه دیجیتالی شناخته می شوند. با این وجود توافق نظر بین دانشمندان و متخصصان این حوزه برای تعریف کتابخانه دیجیتالی وجود ندارد. ولی تعریف فدراسیون کتابخانه دیجیتالی از جمله تعاریفی است که توانسته پذیرش نسبتا خوبی در این زمینه پیدا کند.
به لحاظ مصداقی می توان گفت که اکثر کتابخانه های ما در ایران که هنوز قابلیت ارائه (نمایش یا در اختیار قرار دادن) فایلهای دیجیتالی را ندارند با عنوان کتابخانه الکترونیکی شناخته می شوند. در مقابل برخی از کتابخانه ها که از نرم افزاری که قابلیت مدیریت محتوای دیجیتالی و مدیریت دسترسی کاربران را به فایلهای دیجیتالی دارند با عنوان کتابخانه دیجیتالی شناخته می شوند. لازم به توضیح است که ما هنوز در کشورمان کتابخانه دیجیتنالی با این مفهوم نداریم. با این وجود حرکت درستی در راستای کتابخانه دیجیتالی انجام می گیرد.
-
پاسخ پذیرفته شده
0با سلام
کتابخانه های دیجیتال و کتابخانه های الکترونیکی نسل هایی از سیر تحول کتابخانه ها را از سنتی تا مجازی، تشکیل می دهند و با یکدیگر تفاوت دارند.
برای مطالعه در این زمینه می توانید به منابع زیر مراجعه فرمائید:
- آرمز ، ویلیام."کتابخانه های دیجیتال".ترجمه زهیرحیاتی ؛ هاجر ستوده.تهران : کتابدار ، 1380.
- پناهی ، سیروس."کتابخانه مجازی و تفاوت های آن با کتابخانه های الکترونیکی و دیجیتالی".فصلنامه کتاب:ش54.ص 99.
علی پور حافظی ، مهدی ؛ مطلبی ، داریوش."مجموعه مقالات همایش های انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران".ج2.کتابخانه های دیجیتالی : مفاهیم و جنبه های فنی-اجرایی.تهران : انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران ، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران ، 1382.
- کوشا ،کیوان."کتابخانه رقومی چیست؟اصطلاحی رایج با مفهومی ابهام برانگیز".فصلنامه کتاب.63.پاییز1384.ص98.
-نبوي ، فاطمه."گفتارهايي در باب كتابخانه ديجيتالي".تهران : كتابدار ، 1387.
به طور خلاصه می توان گفت که کتابخانه های سنتی از سیر تحول خود به کتابخانه های خودکار، دیجیتالی و مجازی تبدیل شده اند.
با آرزوی موفقیت برای شما -
پاسخ پذیرفته شده
برای ارسال پاسخ وارد شوید
برای ثبت پاسخ لازم است وارد شوید. از فرم مقابل برای ورود استفاده منید و اگر کاربر جدید هستید ثبت نام کنید.
اینجا ثبت نام کنید »